Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Saulės baterijos – aplinkai nekenkianti prietaisų krovimo alternatyva

Solar_Power_ChargerXXI-ajame amžiuje, kuris vienareikšmiškai yra mobiliųjų prietaisų laikas, vyksta svarbi kova tarp noro gyventi sveikiau ir ekologiškiau bei noro naudoti mobiliuosius telefonus, planštetes ar nešiojamuosius kompiuterius. Visus šiuos prietaisus reikia krauti, todėl ir naudoti elektros energiją. Tačiau, jau senai pastebėta, kad elektros energiją reikia tausoti. Kodėl? Todėl, kad didelių energijos resursų eikvojimas gali ne tik paploninti Jūsų piniginę, bet ir sukelti rimtas ekologines problemas. Taip yra todėl, kad besaikis elektros energijos naudojimas lemia anglies dvideginio išskyrimą į aplinką, dėl šių dujų išsiskyrimo į aplinką ir vyksta globalinis klimato atšilimas. Trumpai tariant, per didelis anglies dvideginio dujų kiekis sukelia šiltnamio efektą, taip pat teršia aplinką. Taigi, ką daryti, jei daiktai, kuriuos naudojame kas dieną, reikalauja nuolatinės elektros energijos, o Jūs nenorite atsisakyti patogaus gyvenimo, tačiau norite prisidėti prie planetos tausojimo? Mes turime Jums sprendimą. Jei mobilių prietaisų krovimui pasirinksite saulės baterijas sumažinsite taršos riziką.

Kas yra saulės baterijos ir kuo jos naudingos?

Saulės baterijos yra gaminamos iš mažų saulės kolektorių ir dažniausiai yra tokios mažos, kad jas galima įsidėti į kišenę. Taigi saulės bateriją nesunku visada turėti šalia savęs. Veikimo principas taip pat nesudėtingas. Tokios baterijos savyje kaupia saulės energiją ir konvertuoja ją į elektros energiją, galinčią pakrauti mobilių telefonų, planšečių, MP3/MP4 grotuvų, nešiojamų kompiuterių, foto kamerų baterijas. Šiam veiksmui net nereikia elektros lizdo, todėl išvykę į gamtą galėsite pakrauti išsikrovusį mobilųjį telefoną. Be to, aukštos kokybės saulės baterijos, net apsiniaukusią dieną įgis pakankamai energijos, galinčios pakrauti mobilų prietaisą. Taigi naudodami saulės baterijas ne tik sutaupysite pinigų, išvengsite mobiliojo baterijos išsikrovimo baimės, bet ir prisidėsite prie planetos tausojimo. Žinoma, svarbu pabrėžti, jog įkroviklių įkrovimas su saulės energija yra tik papildomas būdas. Įkrovikliai dar ne tokie galingi ir dideli, kad įkraunant prietaisus užtektų vien tik saulės energijos, tad kartais teks pasinaudoti ir elektros lizdu. Tačiau galima pripažinti, jog tai tikrai didelis žingsnis pokyčių link.

Saulės baterijų įvairovė

Saulės baterijų yra daug ir įvairių, tad prieš pasirinkdami, kokią pirksite atsakykite sau į porą klausimų:

• Kokio pobūdžio prietaisus krausite?
• Kur ir kokiomis situacijomis naudosiu saulės baterijas?

Atsakę į šiuos klausimus peržvelkite, iš kokios gausos galite pasirinkti saulės baterijas ir išsirinkite labiausiai Jums tinkantį variantą.

Vandeniui atspari saulės baterija-įkroviklis 5000 mAh

baterija-1Įkrauna visus per USB jungtį įkraunamus prietaisus: mobiliuosius telefonus, planšetes, GPS imtuvus, MP3/MP4 grotuvus, foto/video kameras, elektronines cigaretes ir kitus smulkius prietaisus.

Rekomenduojama naudoti stovyklaujant, plaukiant baidarėmis, keliaujant į žygius ar kitų išvykų metu.

Kitos ypatybės. Įkroviklis taip pat pasižymi atsparumu smūgiams. Komplekte yra laikiklis prie kuprinės.

„Power bank“ saulės baterija-įkroviklis 3500 mAh

baterija-2Įkrauna daugelį per USB jungtį įkraunamų prietaisų: mobiliuosius telefonus, GPS imtuvus, MP3/MP4 grotuvus, foto/video kameras, elektronines cigaretes ir kitus smulkius prietaisus.

Rekomenduojama naudoti tiems, kurie dažniau rinksis elektros šaltinį, nes šiame įkroviklyje saulės elementas yra papildomas įkrovimo būdas.

Kitos ypatybės. Įkroviklis yra nedidelis ir itin lengvas, tad nesunkiai jį galėsite įsidėti tiesiog į kišenę.

Saulės baterija-įkroviklis 10000 mAh

baterija-3Įkrauna visus per USB jungtį įkraunamus prietaisus: mobiliuosius telefonus, planšetes, GPS imtuvus, MP3/MP4 grotuvus, foto/video kameras, elektronines cigaretes ir kitus smulkius prietaisus.

Rekomenduojama naudoti tiems, kurie nori užsitikrinti pakankamai energijos savo išvykos metu. Šia pilnai įkrauta baterija planšetinį kompiuterį įkrauti galima maždaug 2 kartus, o pavyzdžiui, išmanųjį telefoną iPhone 6 – 5 kartus. Išnaudotą energiją galima papildyti naudojant 1,5 W saulės elementą.

Kitos ypatybės: tokios saulės baterijos/įkrovikliai yra aukštos kokybės bei tvirto korpuso.

Sulankstoma saulės baterija-įkroviklis 12000 mAh

baterija-4Įkrauna nešiojamus kompiuterius ir visus per USB jungtį įkraunamus prietaisus: mobiliuosius telefonus, planšetes, GPS imtuvus, MP3/MP4 grotuvus, foto/video kameras, elektronines cigaretes ir kitus smulkius prietaisus.

Rekomenduojama naudoti nešiojamų kompiuterių įkrovimui bei norintiems dažniau naudotis saulės energija.

Kitos ypatybės. Komplekte yra 13 skirtingų adapterių nešiojamiems kompiuteriams ir 7 kitiems prietaisams. Su jais įkrausite visus aukščiau minėtus įrenginius.

Taigi saulės baterijos gali palengvinti Jūsų kasdienybę, nes baimė, jog mobilusis ar kitas prietaisas išsikraus svarbią minutę, kamuoja ne vieną, be to saulės baterijos yra ekonomiškas ir ekologiškas sprendimas, tausojantis aplinką. Tiesiog apsvarstykite, kokiomis situacijomis ir kur naudosite saulės bateriją bei išsirinkite, kuri Jums tiks labiausiai.