Šios dienos vardadieniai:
Dienos patarlė

Lietuvos futbolo forume aptartos apskričių futbolo vystymo perspektyvos

Klaipėdos piliavietėje surengtas trečiasis šalies futbolo forumas „Futbolo perspektyvos Lietuvoje – apskričių vaidmuo“.

Į pajūrį atvykusius dalyvius pasveikino uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius, LFF generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas bei Klaipėdos miesto ir apskrities federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis.

Įžanginį žodį taręs T. Danilevičius forumą pradėjo geromis žiniomis – apie šią savaitę LFF ir Lietuvos vyriausybės pasirašytą „Futbolo vystymo Lietuvoje“ memorandumą. Taip pat prezidentas papasakojo apie pokyčius LFF struktūroje bei federacijos įgyvendinamus ir planuojamus projektus.

LFF Vykdomojo komiteto ir Futbolo žaidėjų sąjungos prezidentas Gintautas Babravičius pateikė informaciją apie Lietuvos Seime svarstomą Sporto įstatymą, kurio aktyviausiais teikėjais yra futbolininkai.

Laurynas Zibolis, LFF Licencijavimo komiteto vadovas, apžvelgė viešąją ir privačiąją partnerystę šalies klubuose – kokie vyrauja pagrindiniai tipai, tendencijos, kokia klubų prioritetinė struktūra.

Apskričių futbolo vystymo projekto koordinatorius Deividas Šemberas pristatė LFF strategines kryptis apskričių futbolo federacijose iki 2020 m.

Forumas tradiciškai buvo baigtas vieša diskusija apie „Apskričių futbolo vystymo“ projekto koordinavimą bei „Gerojo valdymo praktikos“ principų įdiegimą šalies futbole. Po to buvo priimta rezoliucija, kuri bus pateikta LFF vadovybei, Vykdomajam komitetui, administracijai ir apskričių futbolo federacijoms.

Justas Kontrimas
Komunikacijos skyriaus vadybininkas
Lietuvos futbolo federacija